Een buitendouche: een goed idee

Heerlijk liggen bruinen in het zonnetje en nood aan wat verfrissing? Of misschien wil je wel het exotische vakantiegevoel naar je tuin halen?

Een buitendouche zorgt niet enkel voor de nodige verfrissing, het is ook ontzettend praktisch. In principe neemt een buitendouche weinig ruimte in beslag en het enige wat je nodig hebt is een wateraansluiting in je tuin.

Het ultieme vakantiegevoel

Veel heb je niet nodig om een buitendouche te realiseren, al kun je er zo ver ingaan als je zelf wenst natuurlijk. In principe is het niet moeilijker dan een vrije muur te selecteren en ervoor te zorgen dat het water makkelijk af te voeren valt. Heb je geen muur ter beschikking, dan kun je zelfs voor een volledig losstaand exemplaar kiezen. Houd er dan wel rekening mee dat een beetje privacy is aangewezen. Kies bij voorkeur ook een zonnig plekje om je buitendouche te installeren, het ultieme vakantiegevoel komt zo nog een beetje dichterbij.

Let op je privacy

Beschik je niet over een enorme tuin en wil je toch een buitendouche, kies dan voor een hoekje. Zo kost het minder moeite om de nodige privacy te scheppen. Heb je wat meer ruimte ter beschikking, dan kun je voor een volledige buitenbadkamer gaan. De ideale aanvulling bij je poolhouse.

Een waaier aan mogelijkheden

Qua stijl kun je met je buitendouche alle kanten uit. Een gebrek aan inspiratie? Neem eens een kijkje op Instagram of Pinterest. Je vindt er duizenden voorbeelden, waar je ongetwijfeld ook jouw smaak tussen vindt. Strak en modern of eerder decoratief met mooie muurtegeltjes, een buitendouche kun je volledig naar jouw smaak aanpassen.

Ga er zelf mee aan de slag

Ben je een beetje handig, dan kun je je buitendouche zelf monteren. Ook hier kan het internet hulp bieden, want je vindt er heel wat handleidingen hoe je dit klusje kunt aanpakken. Een waterleiding in je tuin is natuurlijk essentieel, dus bekijk eerst even of deze er al ligt. Pik nog deze zomer een heerlijk verfrissende douche mee in je eigen tuin en installeer een buitendouche. Een kleine investering, waar je heel veel plezier van gaat hebben!