Marmer in de badkamer? Zo pak je het aan!

18/04/2018

Heel wat luxueuze badkamers zijn van marmer voorzien, dat is uiteraard geen toeval. Dit luxueuze materiaal geeft de ruimte wat extra cachet en geeft je badkamer instant uitstraling. Overdrijven is nooit goed, maar met de juiste aanpak, maak ook jij van je badkamer een waar paleisje. Wij geven je alvast enkele tips mee.

Verschillende soorten marmer

Marmer is er in een hele waaier aan kleuren en ook de kwaliteit verschilt. Meestal komt de marmer uit Italië, waar massieve blokken in platen worden gezaagd. Zo kan je badkamer uit verschillende platen van dezelfde blok vervaardigd worden. De structuur blijft dan soortgelijk en die zorgt vaak voor het beste resultaat. Wist je trouwens dat een steen een kristalstructuur aan de zijkant moet hebben, om marmer genoemd te worden? Vaak zeggen we dus marmer tegen andere soorten natuursteen. Kwalitatief zijn deze daarom niet minder, maar het is geen marmer.

Wit marmer

De meest gekozen vorm van marmer in de badkamer is ongetwijfeld de witte variant. Het geeft je badkamer een zachte uitstraling en een vleugje luxe. Zowel moderne, als meer traditionele badkamers kunnen perfect gerealiseerd worden met wit marmer. Marmer wil nogal eens koud aanvoelen. Wil je toch een marmeren vloer, weet dan dat je deze perfect kunt combineren met vloerverwarming.

Donkere marmer

Donkere marmer geeft onmiddellijk een gezellig, warm gevoel. Beschik je over een kleine badkamer, dan moet je er wel een beetje mee opletten. Optisch verkleint het de badkamer.

Je volledige badkamer in het marmer?

Alles kan natuurlijk en her en der zie je badkamers die volledig in het marmer zijn uitgewerkt. Overdaad wil echter wel eens schaden en vaak is het verstandiger én goedkoper om met accenten te werken. Als je voor een volledige marmeren badkamer gaat, probeer dan alleszins met contrasten te werken om een steriele uitstraling te voorkomen. Een donkerdere vloer vormt het zo het perfecte contrast voor je lichtere muren.

Kies het patroon dat bij je stijl past

Marmer heeft steeds een eigen patroon. De meeste soorten zijn geaderd of gewolkt. Kies het patroon dat bij je smaak en stijl past. Door met de verschillende patronen te spelen kun je de look van je badkamer perfect bepalen.

Marmer duur?

Er zijn goedkopere oplossingen dan marmer. De prijs hangt af van de dikte, de kleur en de kwaliteit van het marmer. Prijzen kunnen stevig oplopen tot wel 300 euro per vierkante meter en duurder. Weet echter dat er ook goedkopere varianten zijn, die daarom niet minder kwalitatief zijn.