Wat bepaalt de prijs van je dressing op maat?

10/01/2022

Droom je al langer van een dressing op maat en wil je deze nu ook effectief waarmaken? Een geweldig idee, maar een dressing kost wel wat. Hoeveel? Dat heb je voor een stukje zelf in de hand. Wij geven je mee welke elementen de prijs van je inloopkast bepalen.

Huy Nguyen

Hoe uitgebreider de indeling, hoe duurder

Hoe meer vakjes en tierlantijnen je wil, hoe duurder je dressing op maat wordt. Uiteraard speelt ook de afmeting van je dressing een rol, maar het is de indeling die (veel) extra werk vergt. Hoe meer hout er nodig is en hoe smaller de vakjes, hoe hoger de prijs van je dressing op maat oploopt. Hoe meer hanggedeeltes en hoe minder compartimenten, hoe betaalbaarder je dressing blijft. Ook lades kosten geld. Soms kan het ook voordeliger zijn om bijvoorbeeld in hoeken met aparte kasten te werken en doorlopende hoeken links te laten liggen.

Een gesloten dressing is duurder

Wil je een dressing op maat, dan mag je toch al snel rekenen op zo’n 700 euro per lopende meter. Voor dat budget haal je een kwalitatieve open dressing in huis, met een mooi evenwicht tussen hangen en leggen. Reken wel op een basic exemplaar zonder al te veel extra’s. Een gesloten dressing is een stuk duurder. Bijkomende deuren komen gemiddeld toch al snel op 600 à 700 euro per lopende meter extra.

Hoe dichter de spaanderplaat, hoe hoger de prijs

Dressings kunnen sterk uiteenlopen qua prijs. De meeste dressings bestaan uit spaanderplaat en het is de dichtheid van deze plaat die voor een groot stuk de kwaliteit en dus ook een stukje van de prijs bepaalt. In een basisversie zal het kostenplaatje nog wel meevallen, maar wil je een speciale afwerking, spiegels, melkglas, een matte afwerking of bijkomende lak, dan loopt de prijs al snel op. Hoe luxueuzer je je dressing op maat wenst, hoe dieper je in de buidel zult moeten tasten. Ook bijzondere vormen kosten meer, gezien de bijkomende bewerkingen van het hout.

Accessoires bij de vleet

Je dressing helemaal afwerken doe je met accessoires en daar kun je heel ver in gaan. Denk maar aan schoenenrekken, dassenhouders, uittrekbare vakken, verlichting, … Stuk voor stuk extraatjes die doorwegen in de totaalprijs van je dressing op maat.

Kies je voor die dressing op maat, bespreek dan op voorhand de prijs en laat een glasheldere offerte op papier zetten. Zo loopt de totaalprijs niet de spuigaten uit en kom je niet voor verrassingen te staan.