Bulletkrediet: het interessante alternatief nu de rentevoeten stijgen?

30/09/2022

Moet je je vastgoeddromen opbergen tijdens de huidige inflatiegolf? Niet noodzakelijk. Maar kiezen voor een meer flexibele formule dan het traditionele woonkrediet zou een mogelijke s kunnen zijn. Het bulletkrediet bijvoorbeeld.

Door de recente sterke stijging van de rentevoeten zijn de maandelijkse aflossingen op conventionele hypotheekleningen aanzienlijk hoger dan in het verleden. Terwijl de historisch lage rente van de afgelopen vijf jaar de meerderheid van de kredietnemers bijna blindelings voor een hypotheek met vaste rente heeft doen kiezen, kan het nu het moment zijn om flexibelere opties te overwegen.

Krediet met vaste looptijd

Zoals de lening met vaste looptijd, ook wel bulletkrediet genoemd. Met dit type lening kan je genieten van aanzienlijk lagere maandelijkse aflossingen. In dit geval betaalt de kredietnemer alleen de rente terug gedurende de looptijd van de lening. Het kapitaal van de lening wordt dan pas aan het eind van het contract in één keer terugbetaald. De lening met vaste looptijd is dus vooral interessant als het beschikbaar komen van een geldbedrag dat ten minste het geleende kredietbedrag dekt, op korte, middellange of lange termijn is gepland. Zoals de opbrengst van de verkoop van een huis, spaarbelegging die op de vervaldag komt of het gekapitaliseerde bedrag van een levensverzekering of groepsverzekering.

Heel wat voordelen, maar…

Naast een aanzienlijke verlaging van de maandelijkse aflossingen biedt deze formule verschillende voordelen. Zoals een maximum aan liquiditeit behouden voor andere projecten of genieten van interessante belasting- en erfenisvoordelen. Dit type lening is ook bijzonder geschikt voor de financiering van investeringsvastgoed om een huurrendement te behalen. Toch is dit type lening gericht op een bedachtzaam publiek. Omdat het kapitaal pas aan het eind van het contract verschuldigd is, zal de lener regelingen moeten treffen voor terugbetaling op dat moment. Het is daarom sterk aan te bevelen om advies in te winnen bij een onafhankelijke kredietdeskundige voordat je aan dit avontuur begint.

Wil je er meer over weten? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

* Verplichte velden