5 tips voor een succesvolle home-staging

18/01/2022

Het is bewezen dat een woning die te koop of te huur staat meer kans heeft om de aandacht te trekken als deze wordt uitgelicht met professioneel ogende foto’s die onder meer de illusie van grotere volumes wekken.

Hoe je te werk gaat voor geen geld? Hier zijn 5 regels om rekening mee te houden…

1. De kamers die tellen

Het spreekt voor zich dat het nutteloos is om al je inspanningen (en je budget) te concentreren op het toilet, de kelder of de garage. Er zijn drie kamers in huis die je volledige aandacht nodig hebben: de hoofdwoonkamer (meestal gewoon de woonkamer), de eetkamer (als die er is) en de hoofdslaapkamer. Deze drie kamers tellen om het volume in te schatten.

2. Neutraliseren

Tweede aanbeveling: maak de ruimte vrij van al je persoonlijke voorwerpen. Het doel is om de sfeer van de verschillende ruimtes te "neutraliseren", omdat smaken en kleuren zeer subjectief zijn. Het helpt ook om te laten zien dat er ruimte is en dat verschillende configuraties mogelijk zijn. Vergeet niet dat niet iedereen een fan is van de felrode kleur die gebruikt wordt om je inkomhal te versieren. Aarzel daarom niet om alles in het wit te schilderen, zodat het zoveel mogelijk mensen zal aanspreken.

3. Opgeruimd staat netjes, schoongemaakt, georganiseerd

De eerste indruk doet veel. Het is daarom noodzakelijk dat de te bezoeken delen onberispelijk zijn. Ruim tafels, meubels en boekenkasten op, verzamel stof, stofzuig vloeren en banken en verwijder alles wat de sfeer kan bederven, zoals oude vuilnisbakken, dode planten of gebroken of bevlekte meubels.

4. Denk gezellig

Denk aan een paar kleine details die de sfeer van de kamer zullen opwarmen. Of het nu gaat om een mooi boeket bloemen, een paar kaders of een reeks zachtgekleurde kussens op de zetel, zulke accessoires zullen helpen om de kamers gezelliger te maken.

5. Maak gebruik van (dag)licht

Als al deze stappen achter de rug zijn, moet je nog foto’s nemen en/of video’s maken. Doe dit bij voorkeur op een mooie dag en vermijd het gebruik van de flitsfunctie van je cameratoestel of smartphone. Om een indruk van de ruimte te geven, geef je de maar beter de voorkeur aan horizontale opnamen, die de vloer laten zien (wat de indruk van ruimte vergroot).

Vermijd het maken van foto’s tegen het licht in, want dan krijg je een verduisterde indruk. Maak alleen foto’s van de gevel van het gebouw of huis als deze een echte toegevoegde waarde vormen. Sorteer ten slotte je foto’s, neem alleen de beste foto’s (niet meer dan een dozijn) en gebruik vooral de allerbeste en meest representatieve foto als hoofdfoto. Dit is degene die mensen moet overtuigen om op je advertentie te klikken!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼