Deze regels moet je nu respecteren als je een koop- of huurwoning wil bezichtigen

19/05/2020

Je kan sinds kort opnieuw woningen of appartementen bezichtigen die via een makelaar te koop of te huur staan. Maar welke richtlijnen moet je daarbij in acht nemen?

De geleidelijke versoepeling van de ‘lockdown-maatregelen’ brengt met zich dat vastgoedmakelaars sinds kort opnieuw koop- en huurpanden kunnen laten bezichtigen door kandidaat-kopers of –huurders. Aan zo’n bezichtiging zijn er echter regels verbonden.

Informatie vooraf

Voor het plaatsbezoek plaatsheeft zal de vastgoedmakelaar met jou de regels bespreken waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden en je de nodige richtlijnen overhandigen (via een checklist en/of informatievideo). Bij aanvang van het bezoek zal de makelaar met jou nogmaals de regels waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden overlopen. De makelaar kan je de regels ter plaatse ook laten aftekenen voor akkoord.

Het bezoek zelf

Het aantal bezoekers moet beperkt zijn tot twee. Je kan dus niet met het ganse gezin tegelijk naar het pand gaan kijken. Zorg er voor dat je stipt op tijd aanwezig bent bij het geplande bezoek.

Tijdens het bezoek zelf moet je te allen tijde de social distancing toepassen en is het niet toegelaten handen te schudden. Verder moet het bezoek zo kort mogelijk gehouden worden. Tijdens het ganse bezoek dien je een mondmasker te dragen en mag je geen deuren of voorwerpen aanraken en geen kasten of ramen opendoen.

Afspraak verplaatsen

Als je last hebt van een neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van de lichaamstemperatuur, … dien je de afspraak af te zeggen en een afspraak op een later moment te maken. Doe dat ook als iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Bij Immovlan…

Bij Immovlan proberen we alles in het werk te stellen om het leven van onze bezoekers te vergemakkelijken, of het nu gaat om professionals of om particulieren. Onze nieuwe oplossing heet cozy visit by Immovlan.

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be)