Dit krijg je als je een woning casco koopt

7/09/2018

Nieuwbouwwoningen en –appartementen worden tegenwoordig wel eens casco verkocht. Maar wat krijg je in dat geval precies voor het geld dat je betaalt? Op wat kan je zoal rekenen?

Steeds vaker kan je een nieuwbouwpand kopen dat nog niet volledig is afgewerkt. De aankoopprijs van dergelijke onroerende goederen ligt heel wat lager dan deze van een afgewerkt gebouw. Bovendien kan je het pand dan afwerken op je eigen tempo, kies je hoe luxueus je de afwerking wil doen en kan je –als je handig bent- heel wat zelf doen.

Wat is het juist?

Als je een casco woning koopt zijn enkel de dragende constructie van het gebouw en de buitenafwerking in orde. De binnenafwerking is integendeel niet (helemaal) inbegrepen in de verkoopprijs. Men spreekt ook wel eens van een wind- en waterdichte woning.

Niet allemaal hetzelfde

De ene casco-woning is de andere niet. Het is dan ook belangrijk dat je goed nakijkt wat er in het concrete project dat je op het oog hebt allemaal is inbegrepen en wat niet. Zo zijn er projecten waar je enkel nog bv. de keuken en badkamer in orde moet brengen, terwijl bij andere je ook nog moet zorgen voor leidingen, vloeren, binnendeuren enz. Zorg alleszins dat er duidelijk op papier staat wat is inbegrepen en wat niet.

Tel voor je begint

Als je overweegt om een pand casco aan te kopen is het belangrijk om een berekening te maken van de kosten die je nog zal hebben om het pand af te werken. Door die bij te tellen bij de prijs die de verkoper vraagt weet je meteen of de aankoop al dan niet de moeite loont.

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be)

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼