Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

Deze vergoeding krijg je als je nieuwbouwappartement niet op tijd klaar is

Je koopt een appartement op plan om daar zelf in te gaan wonen of om het te verhuren. De bouwwerken vlotten niet echt waardoor het niet tijdig klaar is.

Hoeveel eigen inbreng heb je nodig voor jouw woonlening?

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan moet je eerst langs de bank passeren voor een lening. Hoeveel spaarcenten heb je nodig vooraleer je kan gaan voor jouw droomwoning?

Dit kan je doen als de verkoper gebreken camoufleerde

Je koopt een huis of appartement. Nadat je er ging wonen stel je vast dat er een aantal gebreken zijn aan het pand die de verkoper camoufleerde…

Houtkachel: een oude schoorsteen gebruiken?

Bij het overwegen van de installatie van een hout- of pelletkachel vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om een bestaand schoorsteenkanaal te gebruiken. Moet het geveegd worden? Is het geschikt voor het type kachel dat je wil installeren? Is het waterdicht? Zoveel vragen die allemaal een antwoord vinden dankzij een eenvoudige oplossing…

4 supertips om de juiste vloer voor je badkamer te kiezen!

Ga je je badkamer renoveren of ben je toe aan je eerste, eigen badkamer? Dan zal je al snel merken: vloeren zat. Maar welk materiaal kies je en vooral wat zijn de voor- en nadelen?

Zo weet je bij welke vrederechter je terecht kan bij een huurgeschil

Als je een discussie hebt met je (ver-)huurder waar je onderling niet uit geraakt, kan je naar de vrederechter stappen. Maar hoe weet je welke vrederechter bevoegd is?

Kan je zomaar van energieleverancier veranderen?

Heel wat mensen veranderen tegenwoordig van energieleverancier. Kan dat dadelijk of moet je een opzegtermijn naleven? Ben je een schadevergoeding verschuldigd aan de leverancier waar je vertrekt?

Zo kan je vermijden dat de verkoper rommel achterlaat in de woning

Als je een huis of appartement koopt wil je allicht dat dit volledig leeg is op het moment van het tekenen van de notariële akte.

Home cinema: 3 klassieke fouten om te vermijden!

Een home cinema begint natuurlijk met een HD-tv en met een geluidsinstallatie die je volledig onderdompelt in de film. Ben je zelf van plan om zo’n systeem te installeren? Vermijd dan zeker deze 3 veelgemaakte fouten!

Zo herken je verschillende vochtproblemen (en dit zijn de gevolgen voor je gezondheid)

Heb jij last van vocht in huis? De makkelijkste manier om vocht te herkennen, zijn natuurlijk de onaangename plekken op je binnen- of buitenmuren…