Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

Natuurlijke isolatie: een goed idee of niet?

We worden om de oren geslagen met duurzame energie, biologische producten enzovoort. Die eco-rage heeft ook gevolgen voor onroerend goed, met name op het vlak van isolatie.

Premienieuws: wel voor warmtepompboiler, niet voor thuisbatterij

Installeer je een warmtepompboiler voor de verwarming van je sanitair water? Dan kan je vanaf begin volgend jaar een premie krijgen van 400 euro. De Vlaamse regering nam deze beslissing op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). De beloofde premie voor batterijen om energie uit zonnepanelen op te slaan is er … Continue reading “Premienieuws: wel voor warmtepompboiler, niet voor thuisbatterij”

4 tips om de juiste klink voor de juiste deur te kiezen

Een deurklink kiezen is minder evident dan het lijkt. Je moet rekening houden met bepaalde zaken, zoals veiligheid en ergonomie. Timmerman Jean-Philippe verschaft meer uitleg…

(Ver)bouwen: voor deze werken moet je een professional inschakelen

Wie bouwt of verbouwt, kan dat (voor een deel) zelf doen of professionals inschakelen voor de werken. Onze ervaren klusser Antoine legt uit welke taken je best door hen laat uitvoeren.

5 slimme tips die een inbraak voorkomen of vertragen

Het wordt weer sneller donker en inbrekers gaan dan ook weer vaker op pad. De invallende duisternis speelt immers in hun voordeel. De meeste inbraken gebeuren trouwens tussen 14u en 17u.

De 125% lening

U hebt vast al vaak horen zeggen dat het al een hele tijd niet meer mogelijk is 125% van uw aankoop te laten financieren? Wel, dan hebben we goed nieuws want dit soort krediet is opnieuw mogelijk!

Groepsaankopen van vastgoed: 4 redenen om het (niet) te doen

Je hebt het huis van je dromen gevonden maar het is te groot of te duur? Dan kan een groepsaankoop dé oplossing zijn. Let wel op voor de valkuilen…

5 mythes over het verkopen van je woning

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over het verkopen van woningen. Gelukkig zijn wij er om een aantal van deze misvattingen te weerleggen. Doe er je voordeel mee!

Verhuren aan toeristen, een goed idee om extra inkomsten te vergaren?

Hoe zit het in België met de huurwetgeving voor korte termijnen? Denk vooral niet dat je zomaar eender wat mag doen: er bestaan strikte regels die bovendien regioafhankelijk zijn.

Is het onderhoud van een verwarmingsketel verplicht?

Je ketel werkt perfect. Moet je hem laten onderhouden of mag je dat onderhoud zonder probleem een jaartje overslaan?