Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

Verwarming: wat is de goedkoopste optie?

Elektriciteit, hout, olie, gas of pellets: wat is vandaag de dag de goedkoopste manier om te verwarmen? Sudpresse ging praten met Wikipower, een groepsaankoopplatform, en vroeg om een vergelijking te maken…

Onderhoud verwarmingsketel: elke 2 of 3 jaar? Wat zegt de wet?

De winter nadert en je verwarming draait misschien al. Moest het nog niet gebeurd zijn, is het hoog tijd om een onderhoud te voorzien. Een onderhouden ketel is immers efficiënter en dus zuiniger.

Badkamer plaatsen: 8 belangrijke aandachtspunten!

Een badkamer moet zowel aangenaam als functioneel zijn. Het is met andere woorden aangeraden om goed na te denken over de indeling. Met de volgende 8 aandachtspunten moet je zeker rekening houden.

Je kamerplanten verpotten? Niet nu!

Je kamerplanten in de vroege herfst verplanten? Slecht idee!

Wat is de prijs van een groendak?

Groendaken zitten momenteel in de lift. Logisch, de ruimtes worden kleiner, maar een dak is altijd nodig. Wil jij ook investeren in deze ecologische trend, dan dien je met de onderstaande zaken rekening te houden. Twee verschillende soorten Bij een extensief groendak groeien er enkel grassen, mossen en vetplanten op je dak. Dit vergt minder … Continue reading “Wat is de prijs van een groendak?”

Netto-inkomen van 4.000 euro: welk huis ik daarmee kopen?

Dit inkomen staat gemiddeld gelijk aan twee mediaanlonen in België (ref. Statbel). Wat je daarmee kan kopen? Lees even mee…

Energiedossier: 5 tips om te besparen op je verwarming

De woningprijzen blijven stijgen, en ook onze energierekening schiet jaar na jaar de hoogte in. Vijf weken lang brengt Livios een Energiedossier met handige…

Een houtkachel in huis: 3 nadelen om rekening mee te houden

Koning winter is langzaam maar zeker in aantocht en meer en meer Belgen gaan op zoek naar verschillende alternatieven om hun energieverbruik te verlagen. Een van de meest voorkomende is de installatie van een houtkachel. Een goed idee… of niet?

Huis met kelder: groot pluspunt of bron van problemen?

Ben je verliefd geworden op een huis, maar heeft ze geen kelder? Een huis met kelder kopen, vormt dat een probleem? Immovlan legt uit wat de voor- en nadelen zijn van een kelder onder je huis.

Investeren in vastgoed: 5 beginnersfouten om te vermijden

Van de verschillende soorten investeringen is een huurwoning kopen misschien wel de aantrekkelijkste. Naast het feit dat het een uitstekende bron van maandelijkse inkomsten vormt, is een meeropbrengst doorgaans verzekerd bij de wederverkoop. Toch kunnen bepaalde ‘beginnersfouten’ ervoor zorgen dat je investering uitdraait op een nachtmerrie.