Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent vastgoed in België.

Verlaagde BTW op groene energie: binnenkort afgeschaft!

Het verlaagde BTW-tarief voor groene energie-installaties in woningen loopt op zijn einde.

Pellets: zijn je oude pellets nog bruikbaar? Hoe bewaar je ze goed?

Pellets, een gewilde hernieuwbare energiebron, vereisen speciale aandacht voor hun bewaring. Ontdek hoe je ze moet opslaan en de kwaliteit ervan kunt controleren.

Zo kan je een dringende algemene vergadering van mede-eigenaars bijeen (laten) roepen

Het kan wel eens gebeuren dat er binnen een appartementsgebouw een dringende beslissing moet worden genomen door de algemene vergadering van mede-eigenaars. Wie kan die dan bijeenroepen en hoe ga je daarvoor te werk?.

Mag je bij een openbare verkoop van je huis na een scheiding meebieden?

Als je uiteengaat met je echtgenoot of samenwonende partner wordt de voormalige gezinswoning wel eens openbaar verkocht. Mag je bij een dergelijke verkoop meebieden? Moet je als je het …

Zo moet een ingebrekestelling van je aannemer er voortaan uitzien

Sinds 1 september moet een aannemer die je een ingebrekestelling stuurt wegens de niet-tijdige betaling van een factuur strikte spelregels naleven. Hoe moet zo’n aanmaning er voortaan uitzien …

Zo maak je komaf met vlooien in huis

Een kat of hond zorgt voor heel wat gelukkige momenten in huis, maar onze harige viervoeters kunnen ook een aantal ongemakken met zich meebrengen. Vlooien bijvoorbeeld. Dit is hoe je daarmee komaf maakt.

Lucifers planten in bloempotten, wat is het nut daarvan?

Een tip voor liefhebbers van tuinieren, of de planten nu binnen of buiten staan!

Mila: “Genoeg van graffiti op je muren? Ik heb de oplossing!”

Je mag het gerust weten: ik hou van kunst! Ook buiten. Ik schilder vogels en bloemen op de muren in mijn tuin. Dat zorgt immers voor een streepje kleur, en wat ‘joie de vivre’. Maar nu zit er mij iets dwars. En nog niet een klein beetje.

5 producten die je kan gebruiken om marmer en natuursteen schoon te maken

Ontdek de 5 producten die je moet vermijden bij het reinigen van marmer en behoud zijn natuurlijke schoonheid.

Moet je een kopie van de notulen van de algemene vergadering bezorgen aan je huurder?

Je bent eigenaar van een appartement dat je verhuurt. Moet je in dat geval een kopie van de notulen van de algemene vergadering van mede-eigenaars bezorgen aan je huurder? Wat riskeer je als je dat niet doet?