Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

Groene tips voor in de keuken

De keuken is het hart van ieder huis. Het is een gezellige plek om samen te komen en te genieten van gezellig eten. Het is ook de plek waar veel water, energie en gas wordt verbruikt. De volgende ‘groene’ tips zullen je helpen nog meer van je favoriete kamer in huis te kunnen genieten.

Rookmelders kiezen en plaatsen: zo doe je het

Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Maar hoe werkt zo’n rookmelder en waar plaats je die best?

Dit zijn de grenzen aan het voorschot dat je aannemer je kan vragen

Als je in zee gaat met een aannemer vraagt die je wel eens om hem een voorschot te betalen. Maar zijn er grenzen aan het bedrag dat je aannemer je als voorschot kan vragen of heeft deze daarin de vrije keuze?

Kan je de plaatsbeschrijving bij huur zelf opmaken?

Als je een woning huurt of verhuurt moet er bij het begin  (en op het einde) van de huur een plaatsbeschrijving worden opgemaakt. Kan je die onderling opmaken of moet daarvoor een specialist worden ingeschakeld?

Kangoeroewonen zit in de lift in België!

Het fenomeen komt overgewaaid uit Australië en krijgt steeds meer aanhangers in België. Kangoeroewonen betekent dat twee of zelfs drie generaties samen onder één dak wonen.

Mag je je tapijt wassen in de wasmachine?

Het is een feit: tapijten zijn niet de beste vrienden van wie erg gesteld is op hygiëne! Ze vangen niet alleen microben en vuil, maar zijn ook nog eens moeilijk te wassen.

Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren?

We zullen niet rond de pot draaien: de badkamer is een van de duurste kamers in huis. Maar over hoeveel hebben we het precies? Een overzicht!

3 verwarmingstechnieken die je (mogelijk) nog niet kent

Hoe verwarmen we in de toekomst? Een belangrijke stap is overschakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Verwarm je met een oude ketel?

Dit kan je doen als de huurder van een ander appartement het te bont maakt

Je bent eigenaar van een appartement waar je ook woont. Een huurder binnen het gebouw neemt het niet te nauw met het reglement van inwendige orde en veroorzaakt…

Hoe reinig je een geverfde muur?

De kids die met hun vuile handjes aan de muren zitten of misschien wel een lelijke streep getrokken met iets dat je moest verzetten?