Nieuws – 5 kleine ingrepen die de waarde van je woning verhogen

9/08/2017 - Immovlan.be

Sta je op het punt je woning te verkopen en wil je nog snel een aantal zaken aanpakken om de waarde te verhogen? Mooi, maar bedenk wel dat smaken verschillen en sommige kosten onnodig zijn. Onderstaande 5 zaken zijn basic zaken om aan te pakken en verhogen de waarde van je woning ook effectief. Kwestie van de juiste zaken aan te pakken!

Tip 1: Geef je voortuin een opfrisbeurt 

Dit hoeft geen fortuinen te kosten en je kent vast wel de uitdrukking over de eerste indruk… De weg naar je voordeur geeft bezoekers al dan niet het gevoel dat ze welkom zijn. Zorg er wel voor dat de voortuin perfect bij je huis past. Schenk bijzondere aandacht aan het pad naar je voordeur en zorg dat dit goed is aangelegd. 

Tip 2: Neem de voordeur zelf onder handen 

Aansluitend op het vorige punt, zorg je er ook voor dat je voordeur in goede staat is. Niemand zit te wachten op een afgeleefd exemplaar vol krassen. Soms kan een laagje verf volstaan om het geheel terug wat uitstraling te geven. Onthoud: koopbeslissingen worden vaak in de eerste minuten genomen en de eerste indruk is alles. Overbluf potentiële kopers vanaf het eerste moment met de charmes van je woning. 

Tip 3: Met tegels zit je altijd goed 

Of het nu bij je persoonlijk smaak past of niet, uit verschillende bevragingen blijkt dat je met tegels altijd goed zit. Vooral in keukens en badkamers blijken kopers van tegels te houden. Tegels zijn makkelijk in onderhoud en slijtvast, wat een deel van de verklaring kan zijn. Een propere badkamer maakt een groot verschil en tegels hebben nu eenmaal een cleane uitstraling. 

Tip 4: Vervang het toilet

Omdat smaak persoonlijk is, hoef je helemaal geen fortuinen te besteden aan het opknappen van je huis. Misschien zijn de nieuwe bewoners wel helemaal niet wild van de door jouw gekozen items. Wat wel een evidente ingreep is, wordt dan weer vaker over het hoofd gezien. Een nieuw, schoon toilet bijvoorbeeld. 

Tip 5: Smuk je keuken op 

Om de redenen die hierboven al zijn beschreven plaats je bij voorkeur geen nieuwe keuken. Wat je wel kan doen is deze met enkele simpele ingrepen opsmukken. Zorg dat ze op orde is, plaats nieuwe handgrepen en/of zorg voor nieuwe kastdeuren en een likje coating. Een nieuwe uitstraling, voor weinig geld. Besluiten de nieuwe eigenaars dan alsnog de keuken te vervangen, dan heb je deze ingrepen alvast wél kunnen doorrekenen. 

Door Kevin Stickens

Bron: Elle 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

en ontvang elke week de laatste vastgoednieuwtjes, adviezen en onze beste vondsten/aanbevelingen.Terug naar het nieuwsoverzicht