Nieuws – 5 prachtige zwarte interieurs

11/07/2017 – Immovlan.be

Zwart, donker en ongezellig? Helemaal niet! Het is een kleur met temperament, dat zich ontzettend goed laat combineren. Met de juiste accessoires, krijgt je zwarte interieur een bijzonder eigentijdse uitstraling. Of het wat durf vraagt om voor zwart te kiezen? Dat dan weer wel. Met onderstaande tips in je achterhoofd kan er gelukkig weinig mislopen.

 

50 tinten zwart

Er bestaan verschillende tinten zwart. Als je er enkele combineert, ontstaat er een levendige gezelligheid. De donkerste tint breng je aan op de muren. Een zwarte plant als decoratie, staat verrassend mooi. En als absolute to do raden we je een accent in de zwarte woonkamer aan, zoals dit waanzinnig mooie gouden muurelement.

 

Smaakvol, zwart in de keuken

Zwart in de keuken is heel trending. In hoogglans of net mat, een zwarte keuken is een echte blikvanger. In combinatie met zwarte keukenapparaten — denk aan een koelkast, keukenrobot, … — krijg je een mooi black on black resultaat. Schrik dat het geheel té industrieel aanvoelt? Denk dan aan een zwart/hout combinatie. Een paar keukenkrukken in beuk, kunnen wonderen doen!

 

Eén en al luxe

Zwart in de badkamer, is ronduit zen. Je kan hier heel ver in gaan, tot zelfs zwarte kranen toe. Wie het in deze ruimte met slechts enkele vierkante meters moet doen, zorgt wel best voor voldoende natuurlijk lichtinval. Enkel zo blijf je van een ruim gevoel genieten.

 

Voor stoere piraatjes

Een zwarte kinderkamer: niet alledaags, maar wel heel knap. Met als tip voor uren speelplezier: een muur met bordverf. Zo kan je kleintje zich heerlijk uitleven! Denk daarnaast aan een zwart bed, zwarte wandrekjes, zwart textiel, … In deze ruimte hoef je zeker niet all the way te gaan. Hou bijvoorbeeld 1 muur wit, leg een flashy tapijt op de vloer, kies voor een opvallende hanglamp, …

 

Hoog op zolder

Een zolderkamer met houten balken, dat geeft meteen een natuurlijke charme. Hier kan je echt voor contrast gaan. Terwijl je je muren een likje zwart geeft, schilder je de balken en het plafond wit. Dit wordt een plaatsje om helemaal tot rust te komen. Nog een goed boek, een warm sfeerlichtje en je bent helemaal gesetteld.

 

Tekst: Evelien VerhauwertTerug naar het nieuwsoverzicht