Nieuws – Klein terras inrichten: hoe wel en hoe niet

6/07/2017 – Immovlan.be

We wonen steeds kleiner en niet iedereen is gezegend met een (grote) tuin. Toch kan je ook het terras van je appartement knus en praktisch inrichten. Ook klein kan best fijn zijn! Hier zijn een aantal tips om van jouw terras een oase van rust en gezelligheid te maken...

 

Bepaal de belangrijkste functie van je terras

Bepaal eerst en vooral het voornaamste doel van je terras. Wil je er op eten, ga je er op relaxen of is het de geknipte hobbyruimte? Door de functie te bepalen kan je je inrichting er op afstemmen en voorkom je dat je terras overvol komt te staan. Zie je het terras als het verlengde van je keuken, dan is een tuintafel ideaal. Bij relaxen horen dan weer onlosmakelijk ligzetels. Uiteraard kan je ook voor lichte en makkelijk verplaatsbare zetels gaan, dan sla je misschien twee vliegen in één klap. Er zijn ondertussen ook hele leuke lig- en zitzakken!

 

Ga voor groen, maar met mate

Ook op een klein terras hoort wat groen, maar overdrijf niet. Beperk het aantal plantensoorten en selecteer zorgvuldig. Het is ook niet onverstandig het aantal kleuren in toom te houden. Een grote hoeveelheid aan verschillende kleuren zorgt al snel voor een kakofonie.

 

Multifunctioneel

Als je weinig ruimte hebt zijn multifunctionele items natuurlijk geweldig. Hoge plantenbakken kunnen zo perfect dienst doen als tuinscherm en voor privacy zorgen. Ook zijn in sommige tuinstoelen plantenbakken ingebouwd en tuintafels met wat extra bergruimte in verwerkt kunnen ook ontzettend handig zijn.

 

Groot mag en kan

Ok, het klinkt misschien wat raar, maar met groot bedoelen we niet: zet alles vol. Eén grote plantenbak komt vaak beter over dan twee kleine en grote tegels zorgen er optisch voor dat je terras ruimer lijkt.

 

Werk met zones

Zelfs met een beperkt aantal vierkante meters ter beschikking kun je meestal met zones werken. Creëer een gezellige zithoek en hou een andere ruimte vrij om te eten. Is je terras toch wat groter, dan kun je plantenbakken gebruiken om deze zones af te bakenen. Elke zone komt zo meer tot zijn recht en het geheel lijkt ook groter.

 

Vergeet vooral niet te genieten van je terras!

 

Bron: Cosy Lounge

 Terug naar het nieuwsoverzicht