Nieuws – 4 keukeneilanden die je zelf kan maken

13/04/2017 – Immovlan.be

Een keukeneiland is quasi onmisbaar in de moderne keuken. Tuurlijk kan je bij een keukenbouwer langs als je op zoek bent naar een kookeiland, maar een beetje handige Harry maakt het ook gewoon zelf. We serveren je graag deze 4 DIY-keukenideeën...

 

Van pallet naar keukeneiland

Geef je de termen “DIY” en “houten pallet” in Pinterest in, dan word je geboeid door super veel leuke resultaten: brievenbussen, salontafels, deuren, rekjes, … Met een houten pallet kan je gigantisch veel, zo ook een keukeneiland maken. Je verft de paletten in een kleur die goed staat in je interieur, monteert ze aaneen en legt er om af te werken een houten blad over. Een smaakvol resultaat, als je het ons vraagt!
 

Een werkbank omtoveren

Staat er in je garage of tuinhuis een oude werkbank? Geef het een tweede leven in je keuken. Schuur het ding af, vernis en klaar! Een oude werkbank staat mooi in een landelijke keuken, maar ook in een industrieel interieur voelt het zich thuis. Heel leuk detail hier is het metalen rek, perfect om er je pannen een plaats te geven.
 

Alles uit de kast halen

Het voordeel van een kast omtoveren tot een keukeneiland, is dat je er spontaan enkele lades bijkrijgt. Opbergruimte in je keuken, daar kan je nooit genoeg van hebben. Bovendien houdt het ook niet zoveel in om van een kast een keukeneiland te maken: je monteert er een blad op en je bent er. Een tip: plaats wieltjes onder je kast, zo kan je je eiland ook eens verplaatsen.
 

Aan de slag met steen

Deze wint alvast op het vlak van originaliteit: een stenen kookeiland. Het heeft iets apart, en uniek is het zeker ook. Het kan een idee zijn om dezelfde steen te gebruiken als die waarmee je huis gemetseld is? Plaats er nog een passend blad op en je kan zo je keukenschort aantrekken om een lekker gerechtje op tafel te toveren. Smakelijk!
 

door Evelien Verhauwert

 


Terug naar het nieuwsoverzicht