Nieuws – 7 tips om je eigen meditatieruimte te creëren

10/01/2017 – Immovlan.be

Een hectische job, joelende kinderen in huis of nood aan wat tijd voor jezelf? Met een meditatieruimte in huis kom word je helemaal zen. Maar hoe richt je dit stekje in, zodat je optimaal tot rust kan komen? Wij geven je alvast enkele tips om je eigen, persoonlijke oase van rust te scheppen...

 
 
Je huis moet ook een thuis zijn, dit wil dus ook zeggen dat je er na een drukke dag volledig kan ontspannen. Een eigen wellness, een fitnessruimte of een ruimte waar je kan mediteren of yoga kan beoefenen passen daar perfect in. Dit is tegenwoordig helemaal niet zweverig meer, de yogascholen zitten vol. Af en toe een tandje terugschakelen is nodig en dat kan perfect in een meditatieruimte. Zo hoef je ook de deur niet uit. 
 
Yoga en mediteren mogen tegenwoordig dan wel ‘hot’ zijn, al eeuwenlang worden er in heel wat culturen gebedskamertjes ingericht. Een meditatieruimte is gewoon een variant op deze eeuwenoude gewoonte. 
 

7 tips voor de inrichting 

 
1. In een meditatieruimte heerst uiteraard de stilte. Je voorziet dus geen telefoon, tv en ook internet laat je maar achterwege. Het is misschien geen slecht idee om ook je telefoon/smartphone uit deze ruimte te bannen. Ga je toch voor een streepje muziek? Op Spotify zijn er heel wat passende playlists te vinden.
 
2. Een zacht tapijt of een comfortabel vloerkleed verhoogt het comfort. Het is heel wat aangenamer zitten op een tapijt dan op een koude vloer.
 
3. Rustgevende kleuren verdienen de voorkeur. Schreeuwerige kleuren leiden je alleen maar af en geven je te veel impulsen. 
 
4. Maak er geen rommel van. Een boekenrekje met inspirerende literatuur en een bijzettafeltje met (geur)kaarsen, bloemen en andere snuisterijen vormen de perfecte aankleding voor deze ruimte. Maak er geen rommeltje van, een opgeruimde kamer werkt beter. 
 
5. Breng de natuur in huis. Meditatie gaat om één worden met de natuur. 
 
6. Zorg voor voldoende frisse lucht en een goede ventilatie. Frisse lucht activeert de hersenen. 
 
7. Een knus hoekje is makkelijker in te richten dan een grote ruimte. Je hoeft dus geen volledige kamer te voorzien...
 
Tekst: Kevin Stickens
 

 Terug naar het nieuwsoverzicht