Nieuws – Als Chinezen willen uitpakken, doen ze zoiets…

31/05/2018 - Immovlan.be

Als we het over architectuur hebben, zijn het niet langer Europeanen maar Chinezen die de grote plak zwaaien. De realisatie die je hier ziet, moet die bewering kracht bijzetten…

Architectenbureau MAD is verantwoordelijk voor het project: een gebouwencomplex op de Huang-bergen in China, vlakbij Hongcun en Xidi, twee Unesco-sites die populair zijn bij toeristen.

De gebouwen zelf hebben (min of meer) een piramidevorm. Op de begane grond is er dus een pak meer beschikbare oppervlakte dan in de top. En hoewel modern, doen de ontwerpen toch denken aan traditionele Chinese bouwsels.

In een interview met internetmagazine Dezeen.com liet Yansong Ma, de bezieler van MAD zich nog dit ontvallen over het concept: « We hopen dat de bewoners niet alleen naar het landschap zullen kijken. We willen ze echt in contact brengen met deze natuurlijke omgeving… »

Hoe? Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat niet alleen elk gebouw maar ook elke unit uniek is, net zoals in de natuur. De grote reden hierachter is echter dat men het natuurlijke reliëf van de omgeving zo goed als mogelijk wilde behouden. Opdracht geslaagd?

Blijf up-to-date

Ontvang elke week de laatste vastgoednieuwtjes, adviezen en onze beste vondsten/aanbevelingen.

Inschrijven


Terug naar het nieuwsoverzicht

Immovlan.be maakt gebruik van cookies om uw surfervaring zo optimaal mogelijk te maken. Voor meer informatie, klik hier.