Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

Vlaamse regering beslist: woningpas en energielabel in 2018

De Vlaamse regering heeft een tussentijdse evaluatie van het Renovatiepact 2050 gehouden. De drie bevoegde ministers Bart Tommelein, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege voeren in 2018 de Woningpas in, een digitaal paspoort voor elke woning met daarin alle data en attesten.

Hoe een app de immomarkt kan veroveren

Immovlan.be heeft zijn zoekfuncties uitgebreid met de integratie van een uniek systeem om ‘buurtinformatie’ onmiddellijk online te bekijken (crèches, scholen, openbaar vervoer en winkels) en is de enige Belgische website die zo’n functie geïntegreerd heeft. Dankzij deze samenwerking zal Ozaam van een veel groter aanbod kunnen genieten.

6 tips om je dak inbraakveilig te maken

Alleen al in oktober kwamen er in ons land zestien meldingen binnen van inbraken via het dak. Hoe wapen je je tegen deze trend? Wij zochten het voor je uit! Dit en veel meer over veiligheid en alarm lees je deze week op Livios.

Hoe moet ik beschadigde tegels vervangen?

Een beschadigde tegel? Pak het slim aan. In plaats van heel de vloer, kun je ook gewoon de kapotte tegels vervangen. Heb je dezelfde tegel nog liggen, dan kun je meteen aan de slag. Het is daarom verstandig steeds een paar extra tegels aan te kopen bij het plaatsen van nieuwe vloerbedekking.

Mooi? Een bakstenen muur in je interieur

De laatste jaren laten mensen een bakstenen muur in hun interieur vaak onaangeroerd. Er valt dan ook niet te ontkennen dat het een heuse blikvanger is die een bepaalde stoere charme aan een kamer verleent. De ‘brute’, industriële look van baksteen levert een spannend contrast op met bijvoorbeeld lichte meubels en zachte materialen. Laat je inspireren door onze tips en ideeën!

Weg met fijnstof voor 1.800 euro? "Dit systeem kan de toekomst veranderen"

“Elk jaar overlijden in ons land 9.000 mensen ten gevolge van slechte luchtkwaliteit. Op wereldvlak vallen er zelfs meer doden door luchtverontreiniging dan door malaria, aids en tuberculose samen. Schadelijke minieme stofdeeltjes, fijnstof, spelen hier een kwalijke rol in.” Dit en veel meer over verwarmingstechnieken lees je deze week op Livios.

Deze compacte woning is energie-onafhankelijk (FOTOREEKS)

Ondanks de beperkte oppervlakte functioneert deze vrijstaande woning niet alleen als "leefruimte", maar kunnen beide eigenaars er ook hun beroep uitoefenen. Letterlijk elke centimeter is benut. Bovendien komen de kleurrijke meubels en kunstwerken er ten volle tot hun recht.

Vervallen magazijn wordt prijswinnende lofts

Twee bevriende koppels gingen de uitdaging aan en maakten van een vervallen magazijn in Schaarbeek twee aangrenzende lofts waar ze zelf gingen wonen. In de "omgekeerde" configuratie bleven enkele sporen van het oorspronkelijke gebouw bewaard.

Vochtige binnenmuren: de oorzaken en de oplossingen

Heb je last van vochtige binnenmuren, dan is snel ingrijpen een noodzaak. Niet alleen zorgen ze voor heel wat schade en verminderen ze de waarde van het huis, het is ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Wij geven je een aantal tips mee, hoe je deze kwaal kan uitroeien.

5 redenen om je garagepoort te vervangen

Een garagepoort is dikwijls zuiver functioneel, maar vaak sta je er niet bij stil, toch? Toch zijn er een aantal redenen waarom het nuttig of nodig kan zijn om je garagepoort te vervangen. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje.