Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

Waarom elektriciteit nog duurder wordt…

De prijs van elektriciteit is dit jaar alweer opgeslagen. Gezinnen moeten vaak zelfs 100 euro meer dan vorig jaar betalen. Maar hoe komt dit?

Waarom worden badkamers alsmaar duurder?

Aan de badkamer wordt tegenwoordig veel meer aandacht geschonken dan vroeger. Het is dé plaats in huis geworden waar je volledig kan ontspannen en tot rust kan komen. Natuurlijk hangt alles af van je budget. Daar wringt het schoentje vaak.

15.000 gezinnen brutaal zonder stroom gezet

Voor een nog onbekende reden heeft er zich afgelopen maandag omstreeks half twee ‘s middags een ontploffing voorgedaan in de elektriciteitscabine van Ivoz-Ramet in Flémalle, nabij Luik. De brandweer was snel ter plaatse maar de schade niet gering.

Ook jij slaapt tussen schimmel…

Volgens een onderzoek uitgevoerd door microbioloog zit ons bed niet alleen vol huisstofmijt maar ook vol schimmel. Wie de lakens niet regelmatig ververst, kan tot wel 16 verschillende soorten verzamelen.

Groenestroomcertificaten: heeft Wallonië een mirakeloplossing gevonden?

De storm rond groenestroomcertificaten is nog niet gaan liggen. Net als in Vlaanderen hebben ze de begroting in Wallonië op z’n zachtst gezegd ‘ontregelt’. Hoe dit probleem oplossen? De Waalse regering heeft een ‘magische’ oplossing bedacht…

Trend: neonverlichting in huis

Er zijn heel wat mogelijkheden om je muren karakter te geven. Van behang tot verf en van kunst tot een collage met vakantiefoto’s. Maar wat dacht je van je favoriete quote, woord, initialen of gewoon een lieve boodschap voor aan de muur?

Airbnb doet immoprijzen in grote steden ontploffen

In steden als Londen, Parijs, Berlijn en New York stoppen de immoprijzen maar niet met stijgen. De reden? Daarvoor kijken we in de richting van onder andere Airbnb, het huurplatform waar particulieren gebruik van kunnen maken.

Speeddating om… bouwpersoneel te vinden!

Het is al lang geen geheim meer dat men in de bouwsector moeite heeft om geschikt personeel te vinden. Sommige bedrijven gaan zelfs heel erg ver in hun zoektocht naar gekwalificeerde arbeiders.

Man redt huis van buren met simpele brandblusser

Op het juiste moment over snelle reflexen en stalen zenuwen beschikken, kan levens redden. Maar ook een huis, zoals Rafaël Morales afgelopen weekend demonstreerde.

Brexit: zal de Britse huizenmarkt crashen?

Het bestuur van de centrale bank van Engeland, de zogenaamde Bank of England, heeft de Britse overheid vorige vrijdag gewaarschuwd dat het mogelijk is dat de immoprijzen tussen 25 en 30% zullen dalen.