Zich op voorhand voorbereiden - 1 week voor de verhuizing

 1. Dit is de laatste rechte lijn naar de verhuizing; pak zoveel mogelijk kartonnen dozen in!Vermeld de kamers van bestemming en of er breekbare spullen zijn. Vul geen al te zware dozen. Plaats de zwaarste spullen langs onder en de breekbare en lichte zaken van boven in de doos.

 2. Het is nu tijd om alles leeg te maken en om de meubels af te breken. Verzamel alle kleine stukken in een gesloten zak, en plak die aan één van de wanden van de meubels. Gebruik een plakband dat geen sporen achterlaat op de meubels (plakband voor tekeningen, ook wel « montageplakband » genoemd). Om het in elkaar steken van de meubels te vergemakkelijken, kunt u de opstelling en de richting van de wanden aanbrengen door middel van een potlood- of krijtstreepje.

 3. Verzamel de uit elkaar gehaalde meubels en kartonnen dozen in een ruimte die makkelijk bereikbaar is voor de verhuizers (garage, gang).

 4. Hou enkel bij wat u de eerste week nodig zult hebben: enkele borden en bestekkleren, toiletgerief,bedlakens, schoonmaakproducten, verfmateriaal, etc.

 5. Verzamel op dezelfde manier al het materiaal dat u de eerste dagen nodig zult hebben in uw nieuwe woning: verse lakens voor iedereen, een set borden, bestek, afwasproducten. Zorg ervoor dat alles bij elkaar blijft tijdens de verhuizing zodat alles makkelijk bereikbaar is ter plaatse. 

 6. Er bestaan speciale kartonnen dozen om bepaalde zaken te verpakken, zoals glazen (dozen met vakken), boeken (versterkte dozen), kleren (kartonnen kleerkasten), kaders en spiegels (versterkte kartonnen hoeken).

 7. Zorg voor gloeilampen, verlengkabels, aansluitstenen, etc.…

 8. Hou een gereedschapskist klaar, voor kleine installatie- en herstelwerkjes. 

 9. Beperk zo veel mogelijk uw aankoop van bederfbare goederen.

 10. Eet in de mate van het mogelijke uw diepvriesproducten op. Maak van de verhuizing gebruik om uw diepvriezer leeg te maken. Een lege diepvriezer is ook makkelijk te vervoeren. 

 11. Herinner uw vrienden en collega’s, die bereid zijn te helpen, aan de datum van de verhuizing.