Nieuws

Mila: “Ik zou al snel een tweede emmer glitter toegevoegd hebben om er zeker van te zijn dat het schittert!”
Mila: “Ik zou al snel een tweede emmer glitter toegevoegd hebben om er zeker van te zijn dat het schittert!”

Mijn tante is bezig met haar interieur te vernieuwen. En ze koos ervoor om haar hele salonmuur in glitterverf te schilderen. Hoewel ik de meest kitscherige persoon ter wereld ben, moet ik toegeven dat ik met verstomming geslagen was toen ze het me vertelde. Het is toch waar. Bij glitter denk je aan roze prinsessenjurken … Continue reading “Mila: “Ik zou al snel een tweede emmer glitter toegevoegd hebben om er zeker van te zijn dat het schittert!””

Overstromingen: heb je recht op een schadevergoeding?
Overstromingen: heb je recht op een schadevergoeding?

De overstromingen van de laatste weken hebben heel wat Waalse gemeenten getroffen en grote schade veroorzaakt. Volgens Wauthier Robyns van Assuralia zal het totale bedrag van de schadevergoedingen hoger zijn dan 150 miljoen euro, een recordbedrag in België. Source : Creative Commons Ook de overheid heeft financiële hulp ter beschikking gesteld aan de slachtoffers. Ontdek … Continue reading “Overstromingen: heb je recht op een schadevergoeding?”

Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was”
Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was”

Mijn oude buurman Marcel is terug thuis na maanden in een revalidatiecentrum. Ik was helemaal opgewonden toen de auto van zijn zoon de straat inreed! Als ik geweten had dat ze vandaag zouden komen, had ik vlaggen en wimpels buiten gehangen. Helaas. Marcel kan zich niet alleen meer verplaatsen en is verre van genezen. Om … Continue reading “Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was””

Nederland overweegt een snelheidsbeperking tot… 15 km/uur!
Nederland overweegt een snelheidsbeperking tot… 15 km/uur!

De directeur van het Nederlandse Instituut voor Wetesnchappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) vraagt met drang aan de overheid om een snelheidsbeperking van 15 km/uur in te voeren op bepaalde wegen. Heel wat Belgen klagen over de snelheidsbeperkingen in ons land. Dit Nederlandse initiatief zal hen misschien doen relativeren: Peter van de Knaap, directeur van de “Stichting … Continue reading “Nederland overweegt een snelheidsbeperking tot… 15 km/uur!”

Advies

Je kunstwerken verzekeren is belangrijk!

Er zijn heel wat kunstverzamelaars. Een passie die, jammer genoeg, niet ontsnapt aan de gevaren van het dagelijkse leven. Van waterschade tot onhandigheid en diefstal, je bent maar best goed verzekerd ! Volgens recente statistieken zouden heel wat privécollecties niet of niet voldoende verzekerd zijn. Sommigen beseffen de waarde van hun erfgoed niet, anderen weigeren … Continue reading “Je kunstwerken verzekeren is belangrijk!”

5 tips om je planten te laten overleven tijdens je afwezigheid

Vind je niemand die je planten kan komen water geven terwijl je weg bent? Geen paniek, hieronder lees je enkele tips die helpen om ze een tiental dagen te laten overleven. Buitenplanten in pot, die dus verplaatst kunnen worden, zet je in de schaduw en uit de wind. Dat is de gemakkelijkste en meest efficiënte … Continue reading “5 tips om je planten te laten overleven tijdens je afwezigheid”

Een bestaande vloer isoleren? Dat doe je zo!

Net een woning gekocht, maar niet helemaal tevreden over de vloer? Of misschien stuit je wel op het perfecte huis, maar is de vloer het enige breekpunt … Maak dan meteen van de situatie gebruik om je bestaande vloer te isoleren! Je kunt je muren en je dak isoleren, maar door ook je vloer te … Continue reading “Een bestaande vloer isoleren? Dat doe je zo!”

Daarom vermijd je maar beter tegenstrijdigheden tussen compromis en notariële akte

Als je een onroerend goed (ver-)koopt wordt er veelal eerst een compromis (of koop-verkoopbelofte) opgesteld en nadien een notariële akte. Waarom zorg je er maar beter voor dat die inhoudelijk niet verschillen? Hoe worden zo’n verschillen opgelost? De ‘waarde’ van de documenten In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht heeft een compromis niet minder waarde … Continue reading “Daarom vermijd je maar beter tegenstrijdigheden tussen compromis en notariële akte”

Vind de beste deals op Aanbieders.be. Wij helpen je besparen.
Vind de beste hypothecaire lening of vergelijk alle hypotheken op TopCompare.be