Loft for sale Antwerp

€ 945 000

Contact the seller

Contact the seller

Contact by phone
032*******

Contact by e-mail

iPutting your phone number will greatly help the contact. It will not be used for any other means.

Send

* Required fields

Description

Sorry we haven’t received any English translation for this text

Exclusieve loft in 't Groen Kwartier, op de voormalige site van het Militair Hospitaal.

Een rustige maar toch zeer toegankelijke ligging nabij Berchem Station en de Ring en op wandelafstand van de hippe Zurenborgwijk. Het vroegere Militair Hospitaal Antwerpen werd omgetoverd tot een volledig nieuwe buurt die symbool staat voor rust en sociaal contact in een zalig groene omgeving. Met een supermarkt, een leuke bakker en het toprestaurant “The Jane” als overbuur, zit u op een echte droomlocatie.

De volledige site is autovrij en werd omgevormd tot een unieke wooneenheid midden in een stadstuin ontworpen door Michel Desvigne met centraal de Kapel. In één van de monumentale paviljoenen, de vroegere ziekenboegen, bevindt zich deze unieke loft van ca 350 m².

De loft is modern uitgetekend maar perfect in harmonie met de authenticiteit van de site. Uniek is ongetwijfeld de prachtige plafondhoogte van zo maar even ca 4,5 meter waardoor een prachtig gevoel van ruimte gecreëerd wordt. De keuken wordt gekenmerkt door een meterslang werkblad in Corian. Het zwart-witte kleurgebruik is meer dan geslaagd. Miele toestellen (combi microgolfoven, steamer, inductie kookvuur, vaatwasser, koelkast en diepvriezer) zijn voorzien.

Aan het salon zorgen de zwevende wandkasten met indirect licht voor meer dan voldoende bergruimte. Hierin zijn tevens de aansluitingen voor televisie weggewerkt. De vloer is doorlopend afgewerkt met een warme blokparket in combinatie met vloerverwarming.

Een centraal blok in de open ruimte van de living verstopt de inkom met vestiaire en gastentoilet en de trap naar de ondergelegen verdieping.

Grote troef is zondermeer de zeer onderhoudsvriendelijke tuin van ca 140 m² en het gezellige terras van ca 18 m² waar u zorgeloos kan genieten van de namiddag- en avondzon. In de wintergang heeft de eigenaar geopteerd om een extra kantoorruimte te creëren, afgewerkt met hout waardoor deze naadloos opgaat in het geheel en van waaruit u rustig en met een zicht over de tuin kan werken.

Via de trap bereikt u de ondergelegen verdieping. Hier bevinden zich de drie slaapkamers. De masterbedroom is zeer ruim en voorzien van op maat gemaakte dressingkasten. Aansluitend bevindt zich de badkamer met eyecatching regendouche en dubbele lavabo. De twee overige slaapkamers kunnen gebruikmaken van de tweede badkamer afgewerkt met vrijstaand design ligbad, inloopdouche en dubbele lavabo. Apart toilet.

Als kers op de taart wordt deze verdieping vervolledigd met een polyvalente ruimte, ideaal te gebruiken als bureau, fitness, recreatieruimte maar evengoed om een vierde of vijfde slaapkamer te creëren.

Aan opbergruimte geen gebrek dankzij een ruime en praktische kelder.

Ten slotte is er nog de mogelijkheid om een ondergrondse autostaanplaats of garagebox aan te kopen aan respectievelijk 30.000 of 40.000 Euro, excl. registratiebelasting.

Verkoopprijs: 945.000 Euro, excl. registratiebelasting.

Het onroerend goed is beschermd als monument (voor meer info over de rechtsgevolgen, ga naar www.onroerenderfgoed.be).

Services

Financial Details

 • Price : € 945 000
 • Cadastral income : € 243

Interior Description

 • Livable surface : 350 m²
 • Nr of bedrooms : 3

Kitchen And Bathrooms

 • Number of bathrooms : 2

Amenities

 • Entry phone : Yes

Outdoor Description

 • Orientation : Not specified
 • Number of floors : 2
 • Terrace : Yes
 • Surface terrace : 18 m²
 • Garden : Yes
 • Surface garden : 140 m²

Town Planning

 • Construction year : 1900
 • Planning permission : Yes
 • Flooding area: No flooding area
 • And/Or: Not communicated
 • The property and/or its surroundings are protected.: Not communicated

Certificates And Compliance

 • EPC/PEB reference : 2013232
 • Specific primary energy consumption : 206 kWh/m²/year
 • Certification - Electrical installation : validity : 29/10/2013

Offered by real estate agency:

Provas

Museumstraat 14/B
2000 Antwerp

(*) Immovlan.be displays the data received from the seller. If some important or obligatory data is missing it is because they were not provided to us.

Cadaster information

Cadastre Antwerpen (Extraits officiels) Direction régionale

Italiëlei 4, bus 10
2000 Antwerpen
Tel 0257/55250
Fax 0257/97103
meow.dienst.uit.antw@minfin.fed.be

Cadastre Anvers (Bureau local)

Italiëlei 4 Bus 10
2000 Antwerpen
Tel 0257/55250 (9 tot 12 uur)
Fax 0257/97103
meow.dienst.uit.antw@minfin.fed.be

Important: the federal office for cadaster only gives information regarding the cadaster of the property. Any other question should be posed through the online contact form, located at the upper right side of this page.

For more information see kadaster.be

Last updated at: 22/04/2018 01:00:00