House for sale Saint-Avit

€ 545 000

Contact the seller

Contact the seller

Contact by phone
0477*******

Contact by e-mail

iPutting your phone number will greatly help the contact. It will not be used for any other means.

Send

* Required fields

Description

Sorry we haven’t received any English translation for this text

(zie www.immo-extra.be ALLE INFO !!) Een prachtig domein – einde 19de eeuw – gelegen aan de voet van de MONTAGNE NOIRE, heeft een oppervlakte van 3,8 ha. Het ligt in het departement de TARN langs de D14 op de heuvelrug van een plateau, wat een fenomenaal en prachtig uitzicht biedt. Gelegen tegen de zuidkant van de Montagne Noir en beschermd tegen de N/O wind geniet men van een uitstekend klimaat. De Montagne Noir is een ongerept natuurgebied: een genot om zich te laten inspireren door kletterende watervallen, rotspartijen, zowel te voet als te paard of met de fiets om zo de fauna en flora te ontdekken en te bewonderen. In SOUAL op 5km is alles te verkrijgen (supermarkt, apotheker, kapper en twee bakkers met heerlijk stokbrood en croissants). Op 1km ligt het dorpje ST. AVIT met een gezellig kleuterschooltje. Toeristische zaterdagmarkt in Revel (15 km West) met zijn terrasjes en zijn “Beffroy” waar men u graag vertelt over de “Pastel” (befaamde blauwe kleurstof in de Lauragais). Op 15 km Oostwaarts ligt CASTRES, een dynamische stad van de “Pays de Cocagne” met een rijk historisch verleden. Carcasonne (luchthaven) alom bekend om zijn Middeleeuwse ‘Cité’ ligt op 65 km oost ; Toulouse, “la ville Rose” – vierde grootste stad van Frankrijk – bereiken we dan weer westwaarts na driekwartier rijden. Niet te vergeten: vlakbij ligt Sorèze een middeleeuws kunstenaarsstadje en de 2 grote abdijen van “EN CALCAT”. De gebouwen in U-vorm zijn volledig in natuursteen en situeren zich ongeveer in het midden van het terrein met oude fruitbomen en weilanden: zij omvatten :
-In de rechtervleugel 180m² op de grond: een voormalig ster-restaurant met 2 zalen, keuken (aan te passen aan de normen) en sanitair (2 wc’s met lavabo) ; het kan onmiddellijk uitgebaat worden en heeft de mogelijkheid om de 2 verdiepingen in te richten. Verwarming met centrale ronde JOTUL en individuele radiators. Boven de keuken is er een ingerichte studio (50m²) met douchekamer.
-In de linkervleugel: een grote schuur met bijgebouw van 160 m² op de grond (hoogte 2 verdiepingen) met prachtig balkon.
-Het woonhuis op de achtergrond (eenvoudig, rustiek ingericht) heeft 2 verdiepingen met 5 slaapkamers (waarvan 2 van 30m²), badkamer, living, keuken, reserve en wasplaats. Natuurstenen muren zichtbaar in enkele kamers en living.
-Buitenterras van 150m² met bogen en prachtig gebinte, voor diners en recepties.
-Vooraan op 75m² is de voormalige zomerkeuken met “chambre frois”, te renoveren. Zwembad in beton van 6 x 10m ; Grote waterpartij omringd met muurtje in natuursteen ; Stenen waterput met bronwater (ook in de zomer). Op de top van de oude watertoren, die ook tot het domein behoort, geniet men van een zicht van (360°) op de omliggende bossen, weiden en dorpen. Het geheel is in zeer goede staat ; de daken zijn vernieuwd ; uitermate geschikt voor verhuur van zalen voor feesten en seminaries, restaurant, fitness en welness, gîtes, chambres d’hôtes, camping, evenementen, paarden, familieproject (woonst voor 2 à 3 gezinnen).
INFO/Begeleidende AFSPRAAK : Tel

Services

Financial Details

 • Price : € 545 000

Interior Description

 • Nr of bedrooms : 6
 • Surface of living-room : 38 000 m²

Outdoor Description

 • Number of facades : 4
 • Orientation : South
 • Total surface : 380 000 m²

Town Planning

 • Urbanism affectation: Area info not available
 • Flooding area: Not communicated
 • And/Or: Not communicated
 • The property and/or its surroundings are protected.: Not communicated

Certificates And Compliance

 • EPC/PEB reference : BUITENLAND
 • Certification - Electrical installation : No certificate

Offered by real estate agency:

Immo-Extra

Meistraat 69
2590 Berlaar

(*) Immovlan.be displays the data received from the seller. If some important or obligatory data is missing it is because they were not provided to us.

Cadaster information

Last updated at: 28/05/2018 01:00:03