Commerce building for sale Vliermaal

€ 1 650 000

Contact the seller

Contact the seller

Contact by phone
089*******

Contact by e-mail

iPutting your phone number will greatly help the contact. It will not be used for any other means.

Send

* Required fields

Description

Sorry we haven’t received any English translation for this text

Op een landelijke doch zeer vlot bereikbare locatie gelegen landgoed. De eigendom, die thans een U-vormig complex vormt, werd eind jaren tachtig grondig gerenoveerd en kreeg een horecabestemming: het befaamde restaurant “Clos St Denis”, met bijhorende woongelegenheden. In 2003 werd het restaurant uitgebreid.
Het pand is gelegen op slechts 800m van de verbindingsweg N20, op amper 10km van de bruisende stad Hasselt, en op 5km van de historische stad Tongeren.
De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed meldt dat deze voormalige gesloten hoeve reeds vroeg aangeduid was op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1846). Het pand ademt nog steeds het eeuwenoude karakter, maar werd waar nodig voorzien van actueel comfort (ramen, daken, stroom- en sanitairleidingen … werden in de ’80-er en ’90-er jaren vernieuwd).

Huidige stedenbouwkundige bestemming van de constructies: restaurant.
In 2003 werd “BPA Clos Saint Denis” goedgekeurd om uitbreidingsmogelijkheden te bieden, gezien de eigendom gelegen is in agrarisch gebied en landschappelijk waardevol agrarisch gebied.
In 2015 werd een positief (voorwaardelijk) stedenbouwkundig attest uitgereikt voor het verbouwen en bijbouwen tot een 4-sterren hotel met welnessvoorzieningen. Dit laatste werd nog niet uitgevoerd, de mogelijkheden hiertoe zijn uiteraard open!

De eigendom is opgericht in U-vorm, waarbij de uitnodigende inkomhal zich bevindt in het centrale deel tussen de 2 vleugels van het gebouw. Het binnenplein werd vakkundig ingericht, aangelegd en aangeplant, en vormt het centrum van het complex.
Via de dubbele smeedijzeren poort en een beperkte parking voorzien. De verdere parking werd aangelegd

INDELING
GELIJKVLOERS
De benedenverdieping is 600m² groot, en kreeg een volledige horeca-bestemming.
Indeling:
- 5 gelagzalen (30m² - 39m² - 18m² - 24m² - 37m²) in authentieke kasteelsfeer – originele vloeren, deels parket, deels natuursteen – brede antieke deuren – karaktervolle schouwmantels – de meeste zalen genieten een toegang tot het binnenplein.
- receptieruimte (64m²) met royale trap naar het terras en mooi zicht op het binnenplein
- 3 keukenruimtes (44m² - 21m² - 11m²), verdeeld over de rechter en linker vleugel.
- Wijnkelder (27m²) ingericht in metselwerk.
- Verder vestiaires, toiletten, bergruimtes, leveringsruimte.

EERSTE EN TWEEDE VERDIEPING
Een majestueuze trap brengt u op de eerste verdieping. Deze etage is ingericht als 3 woongelegenheden.
- APPARTEMENT 1: zeer ruim en mooi ingericht appartement van ca. 280m²! – voorzien van woonkamer, ingerichte keuken, masterbedroom met aansluitende goed ingerichte badkamer, 2 slaapkamers met eigen douche en toilet, 3 bureelruimtes/kamers, toilet.
- APPARTEMENT 2: duplex appartement op de eerste en tweede verdieping van ca. 170m² - voorzien van inkomhal met toilet, mooie leefkamer met schouw, eetkamer, keuken, trap naar de tweede verdieping met 3 slaapkamers, badkamer met aanpalende dressing.
- APPARTEMENT 3: appartement gelegen aan de tuinzijde, ca. 100m² groot – het appartement beschikt over 1 zeer grote (mogelijks 2) slaapkamers, badkamer met aanpalende dressing, zithoek. Er kan eenvoudig een deel van app. 2 bij dit app. 3 worden betrokken indien gewenst.

ZOLDER
- Grote bergruimtes zijn bereikbaar via een vaste trap in een centrale trappenhal – een dakkapel geeft uit op het binnenplein.

KELDER
- In het pand zijn 2 verwarmingsketels aanwezig, waarvan één gelegen is in de kelderruimte. Verder zijn de gebouwen niet onderkelderd.

PERCEEL – TUIN – PARKING
- De gebouwen zijn ingeplant op de hoek van de Grimmertingenstraat, met een zijstraat die tevens Grimmertingenstraat heet. De oprijlaan, toegankelijk via smeedijzeren poort, leidt naar een parking voor 12 wagens, vlakbij de ingang van het pand. Een groot perceel achter het restaurant hoort bij de eigendom, evenals enkele percelen tegenover de gebouwen waar verdere parking werd aangelegd.
- De oprijlaan en binnenkoer werden bij de renovatie met behulp van een tuinarchitect volledig heraangelegd en aangeplant. Een combinatie van bomen, struiken, hagen etz. Vormen een uniek

Wij kunnen geen garantie geven over de juistheid van de gegevens en afmetingen.

Services

Financial Details

 • Price : € 1 650 000
 • Availability : On contract

Building Description

 • Total surface : 35 000 m²
 • Number of parking spots (outside) : 100

Town Planning

 • Construction year : 1800
 • Planning permission : Yes
 • Urbanism affectation: Area info not available
 • Flooding area: Possible flooding area
 • And/Or: Not communicated
 • The property and/or its surroundings are protected.: No

Certificates And Compliance

 • EPC/PEB reference : 20130812-0001407284-00000004-8
 • Specific primary energy consumption : 543 kWh/m²/year

Offered by real estate agency:

Lumaro Vastgoed

Broekhofstraat 1
3650 Lanklaar

(*) Immovlan.be displays the data received from the seller. If some important or obligatory data is missing it is because they were not provided to us.

Cadaster information

Last updated at: 20/04/2018 01:30:01