Nieuws – Wat moet gerenoveerd worden om aan een betere prijs te kunnen verkopen?

31/03/2014 – Immovlan.be


Veel eigenaars renoveren hun woning voor ze die terug op de markt zetten, want een renovatie kan een echte meerwaarde met zich meebrengen. Sommige werken zijn “rendabeler” dan andere.

Renover pour mieux vendre - immovlan.be Bepaalde niet al te dure renovaties kunnen de waarde van een woning serieus de hoogte induwen. U kunt dus maar beter weten wat er moet gebeuren om geen geld nodeloos door ramen en deuren te gooien.  Rekening houden met de evoluerende bouwtechnieken én beantwoorden aan de energienormen zijn twee factoren die de renovatiefactuur zienderogen de lucht injagen.

 

Isolatie.

Gezien de uitbreiding van leefruimtes vaak voorrang krijgt op bijvoorbeeld schilderwerken, komt de energieprestatie van een woning zeer snel aan de orde van de dag.

Voor een klein budget, zal de kandidaat-verkoper zijn woning eerst goed willen isoleren, evenals het verwarmingssysteem en de beglazing vervangen. Een woning die minder energie verbruikt zal vanzelfsprekend gemakkelijker weer verkocht kunnen worden, maar de verhuurprijs zal er niet noemenswaardig door gaan stijgen.

Om een gevel te isoleren, is 12 cm isolatie verplicht geworden. Toch is het beter om ineens 15, tot zelfs 16 cm voor de gevel en 20 cm voor het dak te voorzien, al was het maar uit voorzienigheid want wie weet wat Europa in 2023 van ons zal verwachten!

 

Een ander belangrijk punt: vormgeving.

De keuken en de badkamer blijven twee ruimtes waarop niet bezuinigd mag worden. Een mooie keuken en badkamer kunnen een financiële meerwaarde betekenen bij verkoop, maar dat is minder van toepassing in het geval van verhuur.

Gewoonlijk is de algemene indruk van de woning doorslaggevend. Het is dan ook essentieel om de fundamentele zaken aan te pakken. Een degelijke herstelling van afbrokkelend stucwerk is altijd meer waard dan een trendy verflaagje. Hetzelfde geldt voor vloerbedekking. Het is beter om een nieuwe vloer te leggen dan een vloer te moeten aanbieden die teveel oneffenheden of slijtage vertoont.Terug naar het nieuwsoverzicht